Zonneboiler

Een zonneboiler levert warm water en valt onder duurzame warmte. De boiler kunt u gebruiken met uw combiketel of een warmtepomp. De boiler werkt op zonne-energie waarmee de zonneboiler dus een duurzame installatie is. De zonne-energie verwarmt het water in de boiler waarmee u kunt baden of douchen.

Zonneboiler levert warm water dankzij zonlicht

Er wordt een zonnecollector op uw dak geïnstalleerd tezamen met een warmwatertank. De collector op uw dak vangt het zonlicht op en zet dit weer om in warm water. Daarbij is er een warmteregelaar die de temperatuur constant houdt. Op de dagen dat er niet voldoende zon is, kan uw cv-ketel weer dienst doen of de warmtepomp.

Verlaag uw CO2 uitstoot met duurzame warmte

Het rendement van uw zonneboiler hangt af van de stand van uw dak. Vooral als uw dak gunstig gelegen is (op het zuiden) dan behaalt u het meeste rendement. Heeft u daarnaast ook al zonnepanelen? Dan bent u goed bezig, de CO2 uitstoot gaat omlaag. En de besparing op uw energiekosten wordt alleen maar hoger.

Ook subsidie SDE+ voor duurzame boiler

Duurzame maatregelen kosten wel geld, een gemiddelde zonneboiler kost €2500. Maar ook hiervoor kunt u een subsidie van de Rijksoverheid ontvangen. Het gebruik van een zonneboiler verlaagt circa 50% van uw energierekening.

Zorg wel dat uw zonneboiler geplaatst wordt door een gecertificeerde installateur.  Zo weet u zeker dat de plaatsing ook aan de voorwaarden voldoet. U kunt aan de hand van de grootte van uw huishouden het warmwatervat kiezen. De grootte van het vat wordt afgestemd op de grootte van uw gezin.