Zonnepanelen

Door zonnepanelen te gebruiken kunt u uw bijdrage leveren aan het klimaat en nog eens uw energiekosten verlagen. Zonnepanelen kunnen met behulp van de zon namelijk energie opwekken. U behaalt met zonnepanelen een bepaalde opbrengst aan energie. Een deel ervan gebruikt u voor uw eigen behoefte, en de rest is de aftreksom voor uw energieleverancier. De overige energie die u dus niet nodig heeft mag u weer terugleveren aan het net. Daarvoor wordt u een vergoeding in rekening gebracht.

BTW voordeel bij zonnepanelen aanschaf

Voor het eerst zonnepanelen aanschaffen? Dan mag u de BTW aftrekken bij de belastingdienst. U kunt helaas geen subsidie meer aanvragen voor zonnepanelen. Maar in plaats daarvan kunt u wel een energiebespaarlening afsluiten tegen een rente die gunstig is. Met deze lening kunt u ook andere duurzame middelen aanschaffen om uw woning te verduurzamen.

Uw gemeente kan ook van dienst zijn

Informeer ook eens bij uw gemeenten, deze hebben vaak ook lokale financieringsregelingen. Zij hebben daar potjes voor. Zo kunt u tegen een lage rente een financiering krijgen. Zonnepanelen kunt u tegenwoordig ook huren. Zelfstroom is daar een voorbeeld van, maar ook Nuon en Essent bieden deze mogelijkheid. Bekijk het internet maar eens, er zijn nog meer bedrijven die zonnepanelen verhuren.

Wat bespaart u op uw energiekosten?

Hoeveel kunt u eigenlijk besparen als u zonnepanelen heeft? Gemiddeld bespaart u €400 per jaar als u achter panelen heeft. Hoe meer panelen er op uw dak liggen hoe hoger de besparing. Het hangt natuurlijk ook af van de huidige energieprijzen. Maar dit is een voorbeeld van wat u kunt besparen.

Welk dak is ideaal?

Staat uw dak op het zuiden? Dan kunt u het meeste rendement verwachten met uw zonnepanelen. De hellingshoek dient dan wel tussen de 20 en 60 graden te zijn. Als u een plat dak heeft, dan kunt u een armatuur laten plaatsen die kan kantelen. Het is daarom verstandig om u zelf goed in te lezen voordat u zonnepanelen gaat aanschaffen. Lees eens verder op de site van de belastingdienst zij bieden een vereenvoudigde werkwijze voor particulieren die zonnepanelen bezitten.