Goedkope energie steeds belangrijker bij overstappen

groene stroomproducten
Uit een bericht die geplaatst werd op de website van de ACM is gebleken dat goedkope energie steeds belangrijker word bij het overstappen naar een andere energieleverancier. Niet de keuze voor een groene energieleverancier hangt ervan af maar toch echt goedkope energie want dat scheelt in de portemonnee.

Goedkope energie versus dure energie

Er is al een record doorbroken sinds het vrijgeven van de energiemarkt en het aantal overstappers is sinds die tijd meer dan verdubbeld. De ACM meldde dat van de bevolking al 15% is gewisseld van energieleverancier omdat zij goedkope energie vonden bij het vergelijken van energie op internet. Ondanks het feit dat Nederland over 4 jaar meer verduurzaamd moet zijn kiezen de consumenten amper voor groene stroom.

Weinig animo voor groene stroom

Het blijkt dat nog maar 5.5% van de bevolking expliciet de keuze maakt voor een groene stroom product. Desalniettemin zijn de energieprijzen voor groene stroomproducten wel goedkoper geworden. Aan energiebedrijven dan ook de taak om consumenten over te halen om over te stappen naar een groen product met dezelfde tarieven. Navraag onder consumenten leert ons ook dat meer dan de helft van de overstappers weer wil overstappen naar een goedkopere energieleverancier in het tijdsbestek van één tot twee jaar.

Energieshoppers in overvloed

Sinds 2004 is ruim 15% al meerdere keren gewisseld van energieleverancier als gevolg van de dalende energieprijzen. De gemiddelde energierekening kostte een huishouden begin dit jaar €70 minder dan in 2015. Door de energieprijzen in de gaten te houden blijven consumenten geprikkeld om maar zoveel mogelijk geld te willen besparen op hun energiekosten. Sommige consumenten maken er zelfs een sport van om van de ene energieleverancier naar de andere over te stappen.

Bekijk vooraf de verschillen in groene stroom producten

Het aandeel in duurzame energie is nog altijd niet voldoende om de hele bevolking in hun energiebehoefte te kunnen voorzien. Bij het kiezen voor een product met windenergie blijken de verschillen ook nog groot te zijn. De consument kan ten opzichte van de duurste energieleverancier al gauw €135 per jaar besparen. Daarom is goed vergelijken in dit opzicht ook belangrijk.

 

Plaats een reactie