Goedkope energie via een energieveiling

Grote bekende organisaties (meer dan 500.000 leden) zoals Vereniging eigen huis (VEH), de Consumentenbond, maar ook de ANWB houden met enige regelmaat een energieveiling voor hun leden. Met een energieveiling kunnen de leden extra veel korting krijgen op hun energiekosten. De energiebedrijven doen mee aan met de energieveiling om vervolgens steeds lagere energieprijzen te bieden, dan hun concurrenten. De energieleverancier die de leden uiteindelijk de laagste energieprijzen kan bieden wint de veiling. Die energieleverancier mag exclusief alle leden benaderen met de speciale collectieve energie aanbieding.

De energieleverancier maakt veel minder administratieve kosten, ook hoeft de energieleverancier geen dure verkopers in te zetten om de leden te overtuigen. Dit voordeel zien de leden terug in een lagere energierekening. Zo laag zelfs, dat aanmelden via een energieveiling veel voordeliger uitpakt, dan wanneer de leden individueel zich bij dezelfde energiemaatschappij zouden aanmelden.

Wilt u dus goedkope energie zonder te vergelijken, dan is meedoen met een energieveiling zeker de moeite waard om te overwegen.

Plaats een reactie