Is goedkope energie altijd grijs?

Nee goedkope energie is niet altijd grijs dat kan wel mits u daarvoor kiest. Er is ook voldoende goedkope energie te vinden die word geleverd door een duurzame energieleverancier. Kies in onze energievergelijker voor 100% Nederlands groen en wij tonen u ook daarmee goedkope energie. In het verleden was kiezen voor groene energie een flink stuk duurder, maar tegenwoordig is dat niet meer zo.

Grijs, groen, een beetje groen

Energieleveranciers moeten nu eenmaal geld verdienen met nieuwe klanten en wanneer zij puur en alleen duurzame energie leveren zullen zij toch hun prijzen moeten verlagen. En dat is de afgelopen jaren ook gebeurd. Nog steeds zijn er energieleveranciers die goedkope grijze energie leveren, want grijze energie is nodig wanneer er niet voldoende duurzame energie voorhanden is. Nederland zal toch echt meer duurzame energie moeten opwekken om alle inwoners van Nederland te kunnen voorzien in hun energiebehoefte.

Kritiek op duurzame energie parken

En dit heeft nog een aantal jaren nodig omdat er vaak veel kritiek komt van omwonenden wanneer er een windpark of zonnepark moet worden geplaatst. Nederland kan niet zomaar her en der een windmolen plaatsen. Het woongenot lijdt hier namelijk ook onder vooral omdat een windmolen veel lawaai voortbrengt. Ook een zonnepark moet goedkeuring krijgen van omwonenden omdat hier weer het gevaar bestaat dat men het uitzicht op een dergelijk park ontsierend vindt. Ook moeten er allerlei regels worden gevolgd.

Echte groene energie opgewekt in Nederland kan ook

Er zijn een aantal nieuwkomers op de energiemarkt die duurzame energie van Nederlandse bodem leveren. Dat zijn onder andere: Vandebron, Qurrent en Pure Energie. Zij kopen duurzame energie rechtstreeks in vanaf een hernieuwbare bron of wekken dit zelf op en verkopen dit vervolgens weer aan huishoudens of bedrijven. Duur hoeft het dan ook niet meer te zijn wanneer u besluit te kiezen voor groene energie. Een andere reden waarom groene energie goedkoper is geworden is omdat onze Oosterburen flink wat zonne-energie, windenergie en waterkrachtenergie opwekken. Het overschot van de buurlanden komt dus terecht bij ons in Nederland.

Een beetje groen hoeft u niet te doen

Let hierbij wel dat deze ”groene energie” ook grijze energie kan zijn met een groen certificaat. Dit betekent dus dat de energie niet op Nederlandse bodem opgewekt word waardoor wij eigenlijk niet bijdragen aan het vergroenen van het milieu. Pure Energie, Qurrent, Vandebron en bijvoorbeeld De Unie leveren wel puur Hollandse groene energie. Dus een keuze gebaseerd op echte Hollandse energie zou u bij één van deze energieleveranciers kunnen leggen.

De goedkoopste groene energieleverancier zoeken

Goedkope groene energie vergelijken kan op GoedkopeEnergie.nl door uw keuze van tevoren al aan te vinken. Op deze wijze krijgt u van ons een overzicht van alle groene goedkope energieleveranciers waaruit u mag kiezen. Is uw oog gevallen op een bepaalde energieleverancier? Dan klikt u op bekijken en dan word u direct doorgestuurd naar de pagina van de desbetreffende energieleverancier en dan kunt u uw overstap afmaken. De besparing loopt nog altijd op tot wel €700 per jaar en gemiddeld €350 per jaar wanneer u vaker gewisseld bent van goedkope energieleverancier.

Plaats een reactie