Is het verstandig te kiezen voor een cashback energie?

Ik heb een aanbieding ontvangen van een energieleverancier. Er is mij een cashback energie beloofd, is het verstandig om te kiezen voor een cashback energie? Antwoord: Een cashback energie wordt gegeven als u besluit over te stappen naar een energieleverancier. Dit is een bedrag in geld, deze kunt u ineens ontvangen of deze wordt verrekend met de eindafrekening.

 

Of het verstandig is om te kiezen voor een cashback energie

Een geldbedrag is natuurlijk altijd welkom, maar bekijk eerst de voorwaarden die bij de cashback hoort. Hoe lang is de looptijd van het nieuwe contract? Want de looptijd en de hoogte van de cashback zijn dan van belang. Bekijk dus of het verstandig is te kiezen voor een cashback energie. Het hoeft niet altijd te lonen namelijk.

De cashback energie is hoog! Maar wat zijn de voorwaarden?

Mocht u een cashback ontvangen van maar liefst €300? En ontvangt u deze bij een driejarig energiecontract? Vergelijk dan ook de éénjarige energiecontracten en hun cashbacks. Veelal zijn de cashback kortingen bij éénjarige contracten in verhouding hoger. Dat klinkt gek, maar een energieleverancier snapt dat een cashback klanten lokt. En de kans is groot dat consumenten bij een contract dat langer loopt, toch tussentijds over kunnen stappen. Ze betalen dan wel de overstapboete, maar dan zijn ze de klant wel kwijt. Bekijken we de gemiddelden, dat wil zeggen waar kiest de consument het vaakst voor? Dan zijn dat toch de korte energiecontracten van één jaar.

Elk jaar weer zoeken naar goedkope energie aanbiedingen

Daar mikt de energieleverancier dus zijn pijlen op. Hoe aantrekkelijker de energie aanbieding des te groter de kans dat ze weer nieuwe klanten krijgen. Dus als u wilt kiezen voor de energie aanbieding, dan is het het beste om voor een korte looptijd te kiezen. Daarbij ontvangt u nog altijd een cashback korting van gemiddeld €250, en overstappen is weer mogelijk na een jaar. Het nieuwe jaar biedt weer nieuwe energie aanbiedingen. En er zijn sinds de liberalisering in 2004 zoveel nieuwe aanbieders bijgekomen, dat het onmogelijk is om niet de goedkoopste aanbiedingen te kunnen vinden. Een snelle blik op de energievergelijker laat zien hoeveel energie aanbiedingen beschikbaar zijn.

Voorkom die overstapboete

Eén van deze aanbiedingen zal ervoor zorgen dat u overstapt. Welke energieleverancier dat is, hangt geheel van u af. Het maken van een energievergelijking neemt weinig tijd. Daarom vullen consumenten dagelijks hun verbruik in en zoeken ze naar de goedkoopste energieleverancier. Duizenden consumenten zijn u al voorgegaan. Het vergelijken van energie is populair, want geld besparen is dé reden. Ook is het gratis mits uw eigen energiecontract bijna verloopt. We spraken eerder in dit artikel namelijk over de overstapboete. Deze wordt u in rekening gebracht als u tussentijds vertrekt bij de energieleverancier. De boete is minimaal €50 en kan oplopen tot wel €250. De kans dat u deze boete moet betalen komt het meeste voor bij langdurige energiecontracten.

Kies slim en houdt nog steeds geld over

Daarom raden we u met klem aan te kiezen voor een éénjarig energiecontract met cashback. Zo wordt voorkomen dat overstappen geld gaat kosten. Het ultieme doel is juist geld besparen, dat kan trouwens ook door te besparen op energie en gas. Want zo kunt u weer uw eindafrekening verlagen. En dat levert aan het einde van het jaar ook weer geld op. Als het verbruik gedaald is betaalt u simpelweg minder. Op die manier kunt u dus wel gemiddeld €500 per jaar besparen. Vooral omdat de energiekosten hoger zijn geworden. Kijk maar eens naar de gasprijzen, deze zijn gestegen. Een huishouden betaalt tegenwoordig meer voor gas dan vijf jaar geleden.

Plaats een reactie