Uw stroom en gas apart vergelijken? Dat kan

Heeft u besloten om de kosten voor stroom en gas apart te vergelijken? Dat kan uiteraard, de meeste consumenten vinden het handiger om dit gezamenlijk te vergelijken. Maar als u één van de consumenten bent die dat juist niet prettig vind dan kunt u gewoon apart alle stroomprijzen vergelijken en hetzelfde geldt voor de gasprijzen.

Uw stroom en gas apart vergelijken

U kunt dus in de energievergelijker aanvinken dat u alleen op stroomprijzen wilt zoeken wij tonen u daarop alle goedkoopste stroomprijzen. Het gebeurd dagelijks dat consumenten puur en alleen de goedkoopste stroom zoeken omdat zij met stadsverwarming te maken hebben. (Zij hebben dan geen gas aansluiting) Als u begint met alleen stroom vergelijken dan vult u bij gas gewoon het cijfer 0 in en we laten u direct zien welke stroomleverancier de goedkoopste is. Andersom kan dat ook met gas, het kan zijn dat iets goedkoper is. U betaalt dan wel aan twee verschillende leveranciers voor uw stroom en gas. Als u dat geen enkel probleem vind dan mag u daarvoor kiezen.

De hoogste welkomstkorting wordt geboden bij stroom én gas

Toch is de beste tip om te kiezen voor één energieleverancier waarbij u stroom en gas afneemt omdat u daarmee toch meer korting kunt krijgen. U kunt aantekeningen maken van welke energieleveranciers de goedkoopste zijn en dit vergelijken met wat u nu betaalt. Denk er vervolgens rustig over na en beslis op een later tijdstip om over te stappen. Goedkope energie zoeken hoeft niet een tijdrovend karwei te zijn, wel wilt u zeker zijn van uw keuze. Daarom is het verstandig om alle energie aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Niet iedereen heeft namelijk dezelfde voorkeur. De één zoekt specifiek naar goedkope groene energie en de andere vindt grijze energie geen bezwaar.

Neem de tijd voor uw overstap

En met de tijd ervoor nemen geven wij ook de tip om energie ervaringen op te zoeken. Dankzij het lezen van energie ervaringen krijgt u een beeld van de energieleverancier. Dit hoeft niet de doorgevende beslissing te zijn in uw overstap maar dan weet u wel wat u kunt verwachten. Kijk ook even of u al in de gelegenheid bent om over te stappen. Want als uw einddatum nog niet in zicht is kunt u een overstapboete opgelegd krijgen. Wij geven dan ook altijd aan om te kiezen voor een 1 jarig energiecontract. U kunt dan weer snel overstappen wanneer u een goedkopere energie aanbieding vind. Een jaar is zo voorbij maar kiest u voor 3 jaar of zelfs 5 jaar dan is de wachttijd een stuk langer. Ook zijn de overstapboetes dan flink hoger, overstappen heeft in dat geval niet zoveel nut. U bespaart daarmee niets en moet ook nog eens een flink bedrag betalen aan uw energieleverancier omdat u vroegtijdig opzegt.

Plaats een reactie