Ben ik verplicht stroom en gas af te nemen bij de dezelfde energieleverancier?

Nee u bent niet verplicht stroom en gas af te nemen bij dezelfde energieleverancier. U mag ze beide afzonderlijk bij een andere energieleverancier naar keuze afsluiten. In onze energievergelijker kunt u afzonderlijk op stroom pakketten zoeken, datzelfde geldt voor gaspakketten. 

Alleen stroom of gas afnemen bij energieleverancier mag

Er is een grote groep huishoudens in Nederland dat gebruik maakt van stadsverwarming en dat betekent dat zij enkel met stroom kunnen overstappen. Andere redenen zijn er ook want er zijn ook consumenten die ervoor kiezen om enkel een stroom of gasproduct af te nemen bij de energieleverancier.

Vrije energiemarkt geeft consumenten het recht om zelf te kiezen

Ze kunnen in die gevallen meer geld besparen of ze vinden het geen probleem om beide producten apart onder te brengen bij twee energieleveranciers. Het opengooien van de energiemarkt heeft die vrije keuzes dan ook mogelijk gemaakt voor huishoudens en bedrijven.

Energievergelijker toont solo stroom of gas aanbiedingen

Behoort u tot degenen die hun stroom en gas apart willen onderbrengen? Klik dan na het invullen van uw gegevens op Alleen stroom of Alleen gas. De energievergelijker laat u dan de goedkoopste stroom aanbiedingen zien of de goedkoopste gas aanbiedingen. U zult het zien aan de kosten per jaar wat u gaat betalen voor enkel stroom of gas. Alle energie aanbiedingen zien zonder voorkeur voor alleen stroom of gas klik dan op Stroom en gas.