Krijg ik automatisch een slimme meter?

Ja op lange termijn word uw oude meter vervangen door de slimme meter, sinds 2012 is er al een begin gemaakt met het plaatsen van slimme meters, maar dit neemt tijd in beslag u komt vanzelf aan de beurt. Wilt u geen gebruik maken van de slimme meter? Dan kunt u de netbeheerder hiervan op de hoogte stellen want u bent niet verplicht deze slimme meter te accepteren.

Eerder een slimme meter? Dat kost geld

Het kan ook zo zijn dat u de slimme meter juist eerder wilt. In dat geval vraag deze dan aan bij uw regionale netbeheerder. Voor het eerder plaatsen worden er wel kosten berekend van €72,60. Wacht u de slimme meter gewoon af? Dan is de plaatsing gratis.

Slimme meter laat zien hoe hoog uw verbruik is

Een slimme meter is handig om inzicht te krijgen in uw energie en gaskosten. Als de slimme meter geplaatst is dan hoeft de energieleverancier niet meer om uw meterstanden te vragen. Want de slimme meter zal 6 keer per jaar de meterstanden automatisch doorgeven aan uw energieleverancier. De slimme meter kan ook een handige tool zijn om te beginnen met energie besparen.

Start met energie besparen en bespaar geld

De slimme meter laat u namelijk zien hoe het gesteld is met uw energie en gasverbruik. Is uw energieverbruik gestegen? Dan kunt u dankzij de gegevens van de slimme meter tijdig beginnen met het besparen op gas en energie. De slimme meter is punctueel en het schatten van de meterstanden zal hiermee niet meer voorkomen.