Moet ik mijn meterstanden bij overstappen aan jullie doorgeven?

Nee alle energieleveranciers leveren sinds 1 augustus 2013 volgens het leveranciersmodel. Dit betekent ook dat de energieleverancier de taak van de netbeheerder nu heeft, en dat houd in dat zij de meterstand nu voortaan opnemen en aangesloten zijn op het centrale bestand waar alle klantgegevens en de daarbij horende meterstanden kunnen inzien.

Meterstanden online doorgeven

U ontvangt voortaan de meterstandenkaart van uw energieleverancier en niet meer van de netwerkbeheerder. De energieleverancier zal u vragen of u uw meterstanden online wilt doorgeven op uw eigen persoonlijke pagina. In een aantal gevallen zullen zij dit per post doen.

Houdt de meterstanden goed bij en maak er een foto van

Wel blijft het altijd verstandig dat u uw eigen meterstanden bijhoud, zodat u bij misverstanden dit bij de hand heeft. Heeft u uw gegevens ingezien en ziet u dat de opgegeven meterstanden niet kloppen? Bel dan meteen de energieleverancier en geef alsnog de juiste meterstanden aan hun door. Op het moment dat u besluit over te stappen kunt u het beste even een foto maken van uw meterstanden. In de tussentijd gaat het energie en gasverbruik immers door