Wat is het verschil tussen een enkele en een dubbele meter?

Een enkele meter heeft één telwerk en een dubbele meter heeft twee telwerken. In bezit van een enkele meter betaalt u één tarief voor uw elektriciteit. Een dubbele meter werkt met twee verschillende tarieven die u betaalt. Zo betalen mensen met een dubbele meter minder voor hun elektriciteit tijdens de dal-uren, en een normaal tarief overdag. Waarbij wel gelet moet worden op een hoger verbruik, dit betekent dat wanneer u veel stroom s’nachts verbruikt dan kan het hebben van een dubbele meter nut hebben.

Is uw huidige dubbeltarief nog wel zo goedkoop?

Tegenwoordig liggen de prijzen voor elektriciteit een stuk lager dan tien jaar geleden. Het kiezen voor een dubbel tarief hoeft dus niet meer goedkoper te zijn. Zo kan de wasmachine op een bepaalde tijd ingesteld worden om dan te starten. Vergelijk daarom de prijzen van elektriciteit en gas enkeltarief met de dubbeltarief prijzen en bereken of dit nog wel zo voordelig is.

Van dubbeltarief naar enkeltarief

De elektrische apparaten van tegenwoordig zijn veel zuiniger in gebruik wat dus ook resulteert in een lager elektriciteitsverbruik. Door actief aan de slag te gaan met het besparen op uw elektriciteitsverbruik kunt u al een paar honderd euro per jaar besparen. Overstappen naar een andere en goedkopere energieleverancier levert dan ook nog eens extra geld op. In dat geval kunt u dus ook kiezen voor enkeltarief en daarop overstappen.