Heb ik wel goedkope energie thuis?

goedkope-energie-besparenHeb ik wel goedkope energie thuis? Of u goedkope energie thuis heeft kunt u bekijken aan de hand van het voorschotbedrag wat u nu betaalt. Met gegevens over het verbruik over het afgelopen jaar kunt u exact berekenen hoe goedkoop uw energie is. Het kan zijn dat het reuze meevalt en u goedkope energie heeft of u betaalt stelselmatig teveel. De kosten voor de energierekening 2017 zullen wel hoger uitvallen door allerlei verhogingen. Maar nog altijd kan het goedkoper.

Ik wil weer goedkope energie

Vooral wanneer we krantenberichten lezen die gaan over het verhogen van de energierekening zullen we zoveel mogelijk willen besparen. En dan met name besparen op de eigen energiekosten. Zo zal u minder willen verbruiken aan gas omdat de belasting daarop hoger zal worden. En ook is er niks mis met het terugdringen van het energieverbruik. Wanneer daar de bezem doorgaat zult u merken dat uw eindafrekening in 2017 lager zal zijn. Vanaf 1 januari gelden er andere tarieven voor de variabele energiecontracten en die worden duurder.

Wisselen van een variabel contract naar een vast contract?

In het bezit van een variabel energiecontract? Dan is het zaak om uw energie en gastarieven weer opnieuw te berekenen. U kunt er toch gauw minimaal twee tientjes per maand mee besparen wanneer u wisselt van energieleverancier. Delta en Eneco zullen prijsverhogingen doorvoeren waardoor klanten van deze energieleveranciers al duurder uit zijn. Het kiezen van een vast contract kan in dit geval al lonend zijn.

Vaste lasten worden duurder in 2017

Heel veel financiële producten worden duurder in 2017 waaronder de autoverzekeringen maar ook de zorgverzekeringen. Dit mondt dan ook uit in hogere vaste lasten waar u eigenlijk niet om staat te springen. Door een handige energievergelijking te maken van de beschikbare tarieven kunt u op het gebied van energie weer besparen. Dit kan gelukkig op ieder tijdstip het vergelijken van energie en gas, anders is dit bij de zorgverzekeringen want daarmee kunt u maar eens per jaar wisselen.

Welkom: dat is dan een korting van €250 per jaar

Er zijn voldoende welkomstkortingen en/of cashback kortingen op nieuwe energiecontracten. Welke echt de goedkoopste is hangt af van wat u werkelijk verbruikt. Weet u niet wat u precies verbruikt? Pak dan uw eindafrekening van 2015/2016 erbij hierop staat het verbruik vermeld. U loopt anders de kans dat de energievergelijking niet klopt. Die is dan gebaseerd op een schatting en is bijbetalen aan het einde van het jaar niet zo leuk.

Wissel elk jaar van energieleverancier en bespaar

De korting kan €250 per jaar zijn maar misschien ook wel meer omdat u nu voor de eerste keer wisselt van energieleverancier. Wanneer het uw eerste keer is dat u wisselt kan de korting zelfs oplopen tot €600 per jaar. Wow dat is flink wat geld dat u overhoudt ten opzichte van uw huidige energiekosten. Maak er dan ook een sport van om elk jaar weer een energievergelijking te maken. U zult op deze manier nooit meer een welkomstkorting missen en elk jaar weer besparen. De goedkoopste energie aanbiedingen vindt u op GoedkopeEnergie.nl en het is ook nog eens gratis.

 

 

10/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie